top of page

TRDARTS

Jeroen van Essen

Rotterdamseweg 212B

3135PX Vlaardingen, Nederland

Regio: Nederland, Belgie

+31638198171

jeroen@eudarts.com

Scherm­afbeelding 2023-02-26 om 13.14.56.png

CDR Technician / Analyst Course Nederland

2023  February Jeroen van Essen

 

2207-1.jpeg

TRDARTS organiseert een 4-daagse (+ 5/8 uur technicus E-learning) Nederlandse CDR cursus Technicus / Analist in november 2023. (exacte data volgen binnenkort)

Deze cursus wordt in de Nederlandse taal gegeven met Nederlands cursusmateriaal.

1.750 Euro (exclusief BTW) Technicus + Analist.

1.500 Euro (exclusief BTW) Analist.


Je schrijft je in voor deze cursus via een e-mail naar jeroen@eudarts.com.

De cursus wordt gegeven in het "Van der Valk" hotel in Nieuwerkerk aan den IJssel, Nederland.

c260x510.jpg

EDR en het CDR Bosch systeem

 

Meer en meer personenauto’s zijn uitgerust met een EDR (Event Data Recorder) die bij een aanrijding bepaalde gegevens van de auto kan  opslaan. Vorig jaar heeft de Europese Commissie een voorstel voor het verplicht uitrusten van alle personenauto’s met een EDR naar het Europese Parlement en de Raad gestuurd. De beslissing hieromtrent wordt voorjaar 2019 verwacht en een verplichting voor alle nieuwe modellen die op de markt komen zal twee jaar later ingaan. In de Verenigde Staten bestaat al sinds enkele jaren een wetgeving met betrekking tot EDR en zijn vrijwel alle personenauto’s ermee uitgerust. Verschillende automobiel fabrikanten, als Volvo, Audi, Volkswagen, Toyota, rusten vooruitlopend op de komende wetgeving nu al hun modellen met een EDR uit. Met het Bosch CDR (Crash Data Retrieval) systeem kunnen de door de EDR opgeslagen gegevens gelezen worden. Voor kunnen het lezen en analyseren van de gegevens met het Bosch CDR systeem is een opleiding vereist.

 

EUDARTS

 

EUDARTS verzorgt opleidingen voor het uitlezen van de EDR (Event Data Recorder) van voertuigen met behulp van de Bosch CDR (Crash Data Reader). De opleiding CDR Technician is gericht op de gebruiker en de opleiding CDR Analyst op de ongevallen analist. Beide opleidingen zijn toegespitst op Europese situaties, met Europese voertuigen en gebruiken voorbeelden van ongevallen die in Europa hebben plaatsgevonden. In EUDARTS werken samen TRDARTS voor opleidingen en ASDARTS voor soft- en hardware. De opleidingen worden in meer dan 30 landen door private of publieke instituten in hun taal gegeven. Deze instituten zijn verenigd in de EUDARTS-Groep en vormen een netwerk dat gebruikt kan worden voor het uitwisselen van ervaringen. De opleidingen worden afgesloten met een examen. De namen van de cursisten die het examen hebben behaald worden opgenomen in het register van gecertificeerde CDR Technicians en/of CDR Analysts.

 

E-learning CDR Technician

 

E-learning CDR Technician (gebruikers) In de EUDARTS CDR e-learning leert U de basiskennis voor het gebruik van het Bosch CDR systeem. Vanachter uw computerscherm thuis of op kantoor, op het moment dat U het beste uitkomt, krijgt u stap voor stap de gedetailleerde instructies voor het downloaden van de EDR gegevens uit een beschadigd voertuig via de standaard OBD-II poort (ook wel "DLC" genoemd) of indien nodig direct vanuit de  airbag control module (ACM). Let op: omdat de software alleen in het Engels verkrijgbaar is wordt deze E-learning cursus alleen in het Engels gegeven Opleiding CDR Technician (gebruikers) In deze klassikale eendaagse opleiding leert U  hoe u met de Bosch CDR gegevens uit een beschadigd voertuig kunt downloaden. De inhoud van deze opleiding is identiek aan de E-learning met dien verstande dat de lessen / examens in het Nederlands worden gegeven. Let op: om de verzamelde gegevens nauwkeurig te analyseren, is het raadzaam te om de hieronder beschreven CDR Analisten cursus te volgen.

 

CDR Analyst

 

Opleiding CDR Analyst (analisten) Gedurende vier dagen krijgt u de geschiedenis en de evolutie van de "Event Data Recorder" (EDR) en een uitgebreid overzicht van de, mogelijkheden van  het Bosch CDR systeem. Voor deelname aan de opleiding CDR Analyst is het noodzakelijk de opleiding CDR Technician te hebben afgerond. Eventueel kunnen beide opleidingen direct achterelkaar worden gegeven. In dat geval  duurt de totale opleiding 5 dagen. In de CDR Analyst opleiding leert men de EDR gegevens en de voor het uitlezen gebruikte technologie, aan derden uit te leggen zoals aan het Openbaar Ministerie, advocaten, de rechtelijke macht, verzekeraars etc. In het bijzonder leert men de verkregen gegevens in relatie tot het ongeval te interpreteren, afwijkingen of onnauwkeurigheden in de verkregen gegevens te herkennen en te  verklaren en de betrouwbaarheid en de nauwkeurigheid van de verkregen informatie te beoordelen  

 

Tijdens de opleiding CDR Analyst komen de volgende onderdelen aan bod:

 

•    Pre-crash gegevens;

•    Deployment contra Non-Deployment; Meervoudige “Deployment”  of “ Non-Deployment”

•    Opslag van gegevens;

•    Delta-V berekeningen;

•    Extractie van gegevens,

•    Communicatie, protocollen en vertalingen;

•    Regelgeving: US CFR Title 49, Part 563, SAE-J1698 in relatie tot voorgestelde EU-strategie; Beperkingen van gegevens; in het algemeen;

•    Beperkingen van gegevens; in het bijzonder;

•    Mogelijke problemen bij data-extractie (irrelevante diagnostische gegevens);

•    Vergelijking met fysische gegevens,validatie; Bandenmaat, wielslip, remslip; Impuls, energie;

•    Praktijkvoorbeelden.

 

Meer informatie kunt u krijgen door contact op te nemen met: jeroen@eudarts.com

FADARTS

 

 

 

GDTECH

Aveneu de l'Expansion, 7

B-4432 Alleur - Belgium

Region: France, Luxembourg, Belgium

www.gdtech.eu

gdtech@eudarts.com

40696516_s_edited_edited.jpg
bottom of page